Uniapnea tutkimus

Uniapnea on unenaikainen, hengityskatkoksia aiheuttava unihäiriö, joka rikkoo unen rakennetta ja häiritsee siten elintärkeiden unenaikaisten fysiologisten toimintojen toteutumista. Uniapnean tunnistaminen on tärkeää ja nyt myös erittäin helppoa. Bea Terveyspalvelun kautta voit tilata unitutkimuksen etäpalveluna. Tutkimus tehdään yhden yön aikana sinulle tutussa ympäristössä.

Unitutkimus Bea Terveyspalvelun kautta

Pääset unitutkimukseen Bea Terveyspalvelun kautta nopeasti, vaivattomasti ja jonottamatta. Et tarvitse tutkimuksen tilaamiseen lääkärin lähetettä. Etäpalvelu mahdollistaa tutkimukset vaivattomasti ympäri Suomen.

Keuhkolääkäri tekee lausunnon tutkimuksesta. Lausunnon perusteella lääkärimme tekee mahdolliset jatkotutkimuslähetteet.


Unitutkimuksen sisältö:

· Asiakas ottaa yhteyttä

· Alkukartoitus

· Lääkärin lähete

· Mittauslaite toimitetaan asiakkaan kotiovelle

· Laitteen käytön ohjaus etänä laitteen saavuttua kotiin

· Yksi yö nukkuen mittauslaitteiston kanssa

· Laite haetaan pois asiakkaan kotiovelta

· Keuhkolääkärin lausunto tutkimustuloksista ja jatkohoitosuositus

· Lääkärin etävastaanotto, mikäli tulos on poikkeava, normaaleista vastauksista terveydenhoitajan etävastaanotto (tarvittaessa lääkäri)

Varaa aika unitutkimukseen

Ennen tutkimusta terveydenhoitajamme täyttää etänä asiakkaan kanssa alkukartoituslomakkeen. Tämän jälkeen lääkäri tekee alkukartoituksen ja mahdollisen lisäselvityksen perusteella lähetteen unipolygrafiatutkimukseen, tämä kaikki tapahtuu ketterästi etänä. Yhteistyökumppanimme Coronaria toimittaa tutkimuslaitteen asiakkaan kotiovelle.


Soita numeroon 010 200 7640 arkisin klo 10-14

(8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min)

tai laita meille yhteydenottopyyntö sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@beaterveys.fi


Tutkimuksen aikana ja sen jälkeen

Tutkimuksen aikana

Tutkimus toteutetaan yhtenä yönä, joka nukutaan rekisteröintilaitteen kanssa. Tutkimusyön olisi tärkeää olla normaali yö. Rekisteröintilaite ja siihen liittyvät anturat ovat kevyitä ja laitteen pukeminen on helppoa.

Tutkimuksen jälkeen

Tutkimuksen jälkeen tutkimuslaite noudetaan kotiovelta. Tutkimustulos valmistuu noin seitsemässä arkipäivässä. Kaikista tutkimustuloksista asiakkaaseen on ensimmäisenä yhteydessä terveydenhoitaja. Poikkeavista tuloksista varataan lääkärin etävastaanotto. Myös normaalin tutkimustuloksen läpikäynti lääkärin etävastaanotolla on mahdollista järjestää.


Ota yhteyttä, niin me autamme sinua vaivattomalla ja nopealla tavalla selvittämään, kuinka voit parantaa untasi ja sairastatko uniapneaa.